Nyheter

Isbrytaren Oden i Arktis

Nu startar sommarens expedition till Arktis

Den svensk-amerikanska forskningsexpeditionen Arctic Ocean 2018 inleds 31 juli. 40 forskare från hela världen kommer att arbeta ombord på isbrytaren Oden när fartyget ligger ankrad förtöjd vid ett drivande isflak. Det övergripande temat för expeditionen är molnbildning. Molnen spelar en viktig roll för klimatet i Arktis, men hur påverkas de av det mikrobiologiska livet i havet och isen?

Isberg i Baffin Bay

Vi söker en HR-ansvarig med placering i Luleå

Vi söker en HR-ansvarig med gedigen och bred erfarenhet till vårt nya kontor i Luleå. Hos oss kommer du bland annat ansvara för personalarbetet, samordna rekryteringar och delta i förhandlingar. Du får en spännande tjänst där du får förena kunskaper och erfarenheter från nuvarande organisation med nya idéer. Ansök senast 29 juli.

Katarina Gårdfeldt

Läs nya numret av Polarnytt

I nya numret av nyhetsbrevet Polarnytt skriver Polarforskningssekretariatets direktör Katarina Gårdfeldt om myndighetens arbete framöver. Läs också om sommarens expeditioner i Arktis, summeringar av expeditionerna Arktiska öar 2017 och MAGIC-DML 2017/18 och mycket mer!

Isbrytaren Oden i Arktis

Arctic Ocean 2018

Sommarens forskningsexpedition med isbrytaren Oden heter Arctic Ocean 2018 och genomförs i samarbete med USA:s National Science Foundation. Det övergripande temat för forskningen ombord på Oden handlar om det mikrobiologiska livet i havet och isen och hur det är kopplat till hur moln bildas i Arktis.

Glaciär

Vi söker två forskningssekreterare med placering i Luleå

Nu söker vi två forskningssekreterare med samhällsvetenskaplig respektive naturvetenskaplig bakgrund. Det är två strategiska tjänster för dig som vill arbeta med att hantera och utveckla myndighetens forskningsstöd, miljöledningssystem och representera myndigheten i nationella och internationella projekt. Ansök senast 27 mars.