Vi söker en forskningsingenjör

Ansökningstiden för den här tjänsten har gått ut.

Polarforskningssekretariatet är en statlig myndighet som främjar och samordnar svensk polarforskning. Det innebär bland annat att följa och planera forsknings- och utvecklingsarbete samt att organisera och leda forskningsexpeditioner till Arktis och Antarktis.  Myndigheten har 30 anställda i Stockholm och i Abisko.

Vår vision är en hållbar och ansvarsfull utveckling av polarområdena. Det övergripande målet är ett säkert och innovativt stöd till polarforskning som ger så lite avtryck i naturmiljön som möjligt.

Polarforskningssekretariatet söker nu en forskningsingenjör till enheten för terrester forskning med placering vid Abisko naturvetenskapliga station. Enheten har till främsta uppgift att stödja landbaserad forskning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att

  • ansvara för drift, underhåll och utveckling av monitoreringssystem på och utanför forskningsstationen
  • bistå med tekniskt- logistiskt forskningsstöd, både på stationen och inom ramen för expeditionsverksamheten
  • beredskapstjänstgöring under kvällar och helger för stationen och fältverksamheten

Tjänsteresor ingår i arbetet.

Vi söker dig som har

  • erfarenhet från praktiskt arbete med avancerade mätsystem: gasanalysutrustning, hydrologiska och/eller meteorologiska mätsystem eller liknande
  • erfarenhet av att hantera och lösa problem utifrån punkten ovan
  • körkort B
  • goda kunskaper i svenska och engelska
  • högskoleexamen inom lämpligt område som relaterar till arbetsuppgifterna enligt ovan eller annan utbildning och/eller erfarenhet som bedöms likvärdig

Du får gärna ha

  • erfarenhet av självständigt arbete i fält i olika naturmiljöer

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där egenskaper som självständighet, noggrannhet och självkritiskt förhållningssätt till arbetsuppgifterna är centrala för att kunna lyckas i arbetet. Att vara kommunikativ och samarbetsvillig är också mycket viktiga egenskaper.

Polarforskningssekretariatet strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. Hos oss är det också viktigt att medarbetarna ska ha möjlighet att kunna kombinera arbetsliv och privatliv.

Anställningen är på heltid och tillsvidare, med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Vi har individuell lönesättning och flexibel arbetstid.

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Magnus Augner, telefon 08-450 25 12. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår
HR-ansvarig Hanna Hagelin, telefon 08-450 25 06. Facklig företrädare: Annika Kristoffersson, OFR/ST, telefon 0980-401 18.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan till office@polar.se där du bifogar personligt brev och CV. Ansökan ska ha inkommit senast den 28 januari 2018. Ange anställningens diarienummer, 2018-6.

Information om urvalsprocessen kommer att uppdateras på polar.se

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sidan uppdaterades: 16 augusti 2018