Vi söker en tekniker

Ansökningstiden för den här tjänsten har gått ut.

Polarforskningssekretariatet är en statlig myndighet som främjar och samordnar svensk polarforskning. Det innebär bland annat att följa och planera forsknings- och utvecklingsarbete samt att organisera och leda forskningsexpeditioner till Arktis och Antarktis.  Myndigheten har 30 anställda i Stockholm och i Abisko.

Vår vision är en hållbar och ansvarsfull utveckling av polarområdena. Det övergripande målet är ett säkert och innovativt stöd till polarforskning som ger så lite avtryck i naturmiljön som möjligt.

Polarforskningssekretariatet söker nu en tekniker till enheten för terrester forskning med placering vid Abisko naturvetenskapliga station. Enheten har till främsta uppgift att stödja landbaserad forskning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att

 • ansvara för drift och underhåll av stationens byggnader, inklusive fältstationer, -stugor, fordon och övrig infrastruktur
 • bistå med tekniskt och logistiskt forskningsstöd, både vid stationen och inom ramen för expeditionsverksamheten
 • monitorerings-och miljöövervakningsarbete, som till exempel väderobservatör
 • kontroll och skötsel av instrument och mätutrustning för monitorering-/miljöövervakning
 • beredskapstjänstgöring under kvällar och helger för stationen och fältverksamheten

Tjänsteresor ingår i arbetet

Vi söker dig som har

 • kunskap och erfarenhet av fastighetsdrift, byggnads- och snickeriarbeten
 • erfarenhet av fordonsunderhåll
 • körkort B
 • goda kunskaper i svenska och engelska
 • gymnasiekompetens eller annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig

 Du får gärna ha

 • erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där egenskaper som självständighet, samarbetsförmåga och förmåga att kunna prioritera arbetsuppgifter är centrala för att kunna lyckas i arbetet.

Polarforskningssekretariatet strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar vår verksamhet. Hos oss är det också viktigt att medarbetarna ska ha möjlighet att kunna kombinera arbetsliv och privatliv.

Anställningen är på heltid och tillsvidare, med sex månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Vi har individuell lönesättning och flexibel arbetstid.

Information om tjänsten lämnas av enhetschef Magnus Augner, telefon 08-450 25 12. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår
HR-ansvarig Hanna Hagelin, telefon 08-450 25 06. Facklig företrädare: Annika Kristoffersson, OFR/ST, telefon 0980-401 18.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan till office@polar.se där du bifogar personligt brev och CV. Ansökan ska ha inkommit senast den 28 januari 2018. Ange anställningens diarienummer, 2018-5.

Välkommen med din ansökan. Ansökan ska ha inkommit senast den 28 januari 2018.

Information om urvalsprocessen kommer att uppdateras på polar.se 

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring inför denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Sidan uppdaterades: 16 februari 2018