Swedish Academic Identity

Swedish Academic Identity (SWAMID) – syfte och definition

Servicedefinition

Eduroam-tjänsten tillåter studenter, forskare och personal från deltagande institutioner att få internetanslutning på sina mobila enheter över sina campus och när de besöker andra deltagande institutioner. Arkitekturen som möjliggör detta baseras på ett antal tekniker och avtal som tillsammans ger den väsentliga användarupplevelsen för eduroam: ”öppna din bärbara dator och vara online”.

Policy för personlig integritet Tjänsten följer den policy för hantering av personuppgifter (se länk https://polar.se/om-oss/integritetspolicy/) som fastställts av Polarforskningssekretariatet i enlighet med svensk lagstiftning.

Tjänsten och dess begränsningar

Polarforskningssekretariatet garanterar en tillgänglighet till tjänsten som stämmer överens med Polarforskningssekretariatet krav och förväntningar. Processen för utdelande, avslutande och underhåll av elektroniska identiteter vid Polarforskningssekretariatet finns här https://polar.se/dok/It-policy.pdf.

Servicedesk och supportfrågor

För frågor och felanmälan gällande Polarforskningssekretariatet och dess tjänster via Sunet hänvisas till följande lokala supportkanal:

Servicedesk Atea
support.nord@atea.se
0920-385 48

Sidan uppdaterades: 12 november 2020